Stap 1

Hoewel we ons uiterste best doen om je zo goed mogelijk te helpen, kan het soms voorkomen dat er situaties ontstaan waarover je niet of minder tevreden bent. Het is dan heel belangrijk dat je dit gelijk bespreekbaar maakt. Alleen dan kunnen we samen zo snel mogelijk kijken naar oplossingen om dit te verbeteren.
Bespreek daarom je ontevredenheid zo snel mogelijk met je begeleid(st)er.
Hij of zij zal horen waarover je klacht gaat en hoe en wie dit kan oplossen voor je.
Onze ervaring is dat in veel gevallen de klacht hiermee op te lossen is.

Stap 2

Mocht dit onverhoopt toch niet lukken of je wil je klacht rechtstreeks bij Regiezorg melden, dan kun je de klacht bij de eigenaar van Regiezorg melden op 0613225123. Hij, Joost Krechting, zal je dan persoonlijk en vertrouwelijk te woord staan in een gesprek en zal vervolgens met de betreffende begeleider in gesprek gaan (hoor en wederhoor). Op jouw verzoek plannen we dan een 3 gesprek tussen jou, jouw begeleider en Joost om te kijken of we er uit komen.

Mocht Joost zelf jouw eigen begeleider zijn en je hebt een klacht over hem waar je samen niet uitkomt?  In dat geval wordt jou een onafhankelijk persoon aangeboden die met je meekijkt en denkt om te komen tot een goede oplossing en / of die je wijst op vervolgstappen.

Hoe dan ook, kun je jouw klacht ook altijd bespreken met de verwijzer, bijvoorbeeld het wijkteam, JBGLD, WSG, de reclassering etc.
In het geval van ernstige (verwijtbare) klachten zal Regiezorg zelf altijd een melding maken bij de verwijzende instantie en / of de inspectie en handelen volgens de richtlijnen.